Tunnelbanans gula linje – ytterligare en station byggs

Av publicerat

Nyligen togs beslutet att ytterligare en station ska byggas till Stockholms nya tunnelbanelinje. Den gula linjen som ska gå från Odenplan till Arenastaden, via Hagastaden, får nu även sällskap av stationen Hagalund.

Den nyligen adderade stationen Hagalund kommer att ligga mellan Arenastaden och Hagastaden. Stationen kommer att ha två uppgångar, en i Hagalunds arbetsplatsområde och en längs med Solnavägen. Detta innebär tusentals nya möjligheter att bygga fler bostäder samt skapa fler resealternativ för boende i området.

– Vi landar ännu en jättesatsning på Solna. Den nya tunnelbanestationen på gula linjen med uppgång bland annat i Hagalunds arbetsplatsområde kommer bidra med stora mervärden för Stockholmsregionen genom fler arbetsplatser, bostäder och bättre kommunikationer, säger Pehr Granfalk, ordförande kommunstyrelsen Solna Stad.

Trafikstart beräknas till 2024. Utbyggnaden beräknas påbörjas 2018, i samband med bygget av de övriga stationerna på gula linjen.

Foto: www.sll.se

Foto: www.sll.se

Foto: MTR