Helsingborgs nya upprustade arena

Av publicerat
Olympia

Ombyggnationen av nya Olympia är äntligen klar och den 1 april slår den upprustade arenan i Helsingborg upp dörrarna.

– Det har varit en lång resa. Tillsammans med konsulter, PEAB och underentreprenörer har vi nu genomfört ett framgångrikt byggprojekt. Anläggningen blev bra och färdig i tid – vilket känns glädjande. Dessutom har HIF kunnat spela två säsonger under tiden bygget pågått. Det är inte utan att jag känner viss stolthet över det hela, säger Fredrik Hjort, fastighetsdirektör och projektägare på fastighetsförvaltningen, Helsingborgs stad.

Under invigningen den 1 april bjuds det på upplevelser, aktiviteter och evenemang – inte bara fotbollsrelaterat. Visserligen blir det Skånederby mellan Helsingborgs IF och Trelleborgs IF när säsongspremiären av Superettan spelas, men på plats finns också hoppborg, hinderbana, klättertorn, prova-på aktiviteter, Helsingborg Streetfood och en musikscen där Helsingborgsbandet Karavan är husband. Med sig har de gäster som Matti Johansson, Maja Gullstrand, Björn Helgesson och Jay Smith, skriver Helsingborgs Stad i ett pressmeddelande.

Foto: Frederik Ericsson, HIF