Succé för helgens tunnellopp

Av publicerat
Tunnel Run Citybanan

I helgen sprang över 27 000 personer i tunneln som snart blir en del Stockholms kollektivtrafik.

Vädret var med löparna och huvudstaden bjöd på 10 grader och sol – uppskattat för den del av Stockholm Tunnel Run Citybanan som gick ovan mark. Startgrupper lämnade startområdet på Karolinska Institutet för att ta sig till Fatbursparken vid Medborgarplatsen. En sträcka på 7,6 kilometer varav 6 km var i Citybanan-tunneln. Deltagarna passerade ett antal aktiviteter i tunneln, så som ljusaktiviteter, filmer, ljudbok, levande musik, kyrkogårdsupplevelser, akvarier och musik.

Arrangemanget samlade även in 680 000 kr till samarbetsorganisationen Stockholms Stadsmission

– Vi är så tacksamma över samarbetet med Tunnel Run Citybanan. Det är helt fantastiskt att se engagemanget som löparna i detta lopp visar. Hjälpbehovet är stort och vi behöver verkligen både pengarna och de skänkta överdragskläderna i vårt arbete med akut och långsiktigt stöd för människor som har hamnat utanför, säger Marika Markovits på Stockholms Stadsmission.

Foto: Lidingöloppet/Niklas