At Six slår upp portarna

Av publicerat
No. 01 / 05
Galleri
Fullskärm

Det nya lyxhotellet At Six slår i dag upp dörrarna med ambitionen att återskapa Brunkebergstorgs forna glans.

At Six har 343 rum och sviter, tre nybyggda våningar, restauranger, barer, gym & wellness och 2000 kvadratmeter event- och mötesarena. Hotellet drivs av Petter Stordalens hotellgrupp Nordic Hotels & Resorts, och är en del av Urban Escape Stockholm som växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg i Stockholm.

– Att nu etablera ett konst- och designhotell med internationella förtecken här, känns som ett fint sätt att sluta cirkeln och återinföra en nygammal stadsdel till Stockholmskartan, säger Jennie Hahmann Håkanson, vd på At Six.

Inredningen på At Six är utvecklad av prisbelönade Universal Design Studio från London och varje lilla skrymsle är genomtänkt. Konstkurator Sune Nordgren och arkitekterna har utformat platser för hotellets konst – som köpts in löpande under projektets gång. Signaturverket är en 2,5 meter hög staty av ett kvinnohuvud i lobbytrappan.

Foto: Andy Liffner