Iögonfallande modefotografi

Av publicerat

Patrick Demarchelier, en av världens största modefotografer, ställer nu ut på Fotografiska i Stockholm. Utställningen Lumière visar den omtyckta fotografens arbete samt dokumentärfilmen The September Issue. Introduktionstexten är skriven av Grace Coddington på amerikanska Vogue, som Demarchelier haft ett långt samarbete med. Patrick Demarchelier ser fotograferande som en passion, inte ett yrke, och berättar:

– Jag bara älskar det. Allting. Varje dag är ett äventyr och det spelar ingen roll om det gäller mode, porträtt eller helt egna projekt. Det är alltid så oerhört intressant vad dagen kommer att resultera i. Att nu ställa ut på Fotografiska, som jag hört så mycket gott om, ska bli mycket spännande.

När: pågår till 14 maj 2017

Text: Josefine Sandqvist, foto: Patrick Demarchelier/Vogue © The Condé Nast Publications Inc