Expansion av eventytor

Av publicerat

På grund av stor efterfrågan på flexibla mötesytor har Svenska Mässan i Göteborg valt att tidigarelägga sin utbyggnad.

Här kommer nu 14 000 kvadratmeter att tillföras, varav en del i en ny påbyggnad. Den största delen av ytorna kommer att byggas ovanpå nuvarande hallar, men även en påbyggnad som bland annat rymmer ett scenhus kommer att uppföras.

– Vi behöver addera flexibla mäss- och mötesytor för att möta marknadens krav och för att vara fortsatt internationellt konkurrenskraftiga. En påbyggnad gör också att vi är först i Skandinavien om att bygga en mässanläggning i två nivåer, säger Carin Kindbom, koncernchef och vd på Svenska Mässan.

Än så länge finns inget spikat färdigställandedatum för projektet, det som sker nu är att expansionsplanerna prioriteras på dagordningen.

– Vi har prioriterat om våra expansions­planer sedan en tidigare planbegäran som publicerades för drygt ett år sedan. När vi sätter i gång är avhängigt besked från Göteborgs stad, men vi hoppas att det blir så snart som möjligt, meddelar Carina Dietmann,
kommunikationsdirektör för Svenska Mässan.

Text: Yvonne Gull