Utställning om plasten i haven

Av publicerat

Out to Sea är en utställning på Tekniska museet om plast och marin nedskräpning som öppnar i anslutning till Världsvattendagen den 22 mars.

Ungefär 10 miljoner ton sopor hamnar hamnar havs varje dag och påverkar haven och därmed även vår hälsa. Plast är ett praktiskt material som har blivit en naturlig del av vår vardag – men med en onaturlig plats i naturen. Vad händer när plasten blir skräp, hamnar i havet och sköljs upp på stränder? Out to Sea – en ocean av plast är en vandringsutställning som berättar om bakgrunden till problemet, hur det ser ut idag och vad vi kan göra för att hitta alternativa lösningar.

Utställningen är skapad av Museum für Gestaltung Zürich under namnet The Plastic Garbageproject och presenteras nu i samarbete med Tekniska museet.

När: 23 mars – 30 juni