Sake på spa

Av publicerat

Det japanska spahotellet Yasuragi lanserar en egen sake, framtagen tillsammans med sommelier Dan Jay Olsson och sake-bryggeriet Masumi, Miyasaka Brewing Co. De första flaskorna har nu anlänt till spahotellet, som ligger i Nacka kommun utanför Stockholm.

– Jag vill att så många människor som möjligt skall få chansen att prova denna fantastiska dryck, därför har jag valt en sake av absolut högsta kvalité. En mjuk kropp med flirtig fruktighet som balanserar med finstämda dofter av anis och alpblommor, allt i en modern och stilfull flaska, säger Dan Jay Olsson.

Saken är tillverkad av skickliga bryggare med gedigna hantverkskunskaper, i byn Suwa, Nagano, Japan. Drycken kan avnjutas kall, som den är, eller ännu hellre tillsammans med små härliga japanska tilltugg i sann Izayaka-anda.

– Att äntligen kunna servera vår alldeles egna sake på Yasuragi, är något vi arbetat för länge. Det här blir en fin förstärkning av vårt japanska koncept, särskilt som vi har skapat en fantastisk miljö i vår nya Sake Bar Totoro. Här har vi skapat känslan av en Izakaya-bar i Tokyo och att då kunna servera en egen sake är helt rätt, säger Marcello Rizzo Prux, bar- och dryckeschef på Yasuragi.