Behandling på varuhuset

Av publicerat

En ansiktsbehandling är ofta bökig att boka in. Här handlar mycket om förtroende, och en lyckad upplevelse kräver såväl en skicklig terapeut som resultatinriktade produkter. Följ med oss in på behandling bakom Dermalogicas disk på NK i Stockholm.

Skönhetsavdelningen på NK är en oas för den kosmetikintresserade. De stora lyxiga märkena, de små nischmärkena och möjligheten att få en doftkonsultation eller en makeup är alltid lika lockande. Hudvården är ett kapitel i sig och att välja rätt är inte alltid helt enkelt.

Kanske inte lika lyxiga på utsidan som många av de andra märkena är Dermalogicas produkter. Här har man i stället sedan starten 1986 i Los Angeles valt att fokusera på innehållet och resultaten – en välutbildad terapeut är också en viktig ingrediens i konceptet.

fasad

För att kunden ska få rätt produkter arbetar Dermalogica med så kallad Face Mapping. En noggrann hudanalys görs av alla delar av ditt ansikte, vilken blir grunden till de produkter du kommer att rekommenderas. Vill du få en än säkrare bedömning är ett hett tips att du bokar in dig på en behandling. Själv har jag beställt en 60 minuters behandling och bett om lite extra fokusering på några torra områden.

Behandlingen inleds med dubbelrengöring och peeling innan ångan sätts på. Det ocharmiga momentet portömning ingår i behandlingen – plågsamt men bra. Massage och riklig fuktmask är två mer njutbara steg i behandlingen som går vansinnigt snabbt. Att behandlingsrummet ligger mitt i varuhuset har jag glömt för länge sedan.

För dig som söker en helt ny hudvårdsrutin är det nu du kan få de allra bästa rekommendationerna, samtidigt som du hunnit känna på produkterna. Själv fick jag lära mig att min dagliga peeling Daily Microfoliant ska blandas upp med betydligt mer vatten än jag trott. På så vis blir produkten både drygare och mildare. Samtidigt får jag tips om ett serum som kan bleka pigmentfläckar. Efter behandlingen är huden sammetslen, fullmatad med vitaminer och insmord med Barrier Repair för att skydda mot solen och kylan där ute.

spa-produkter

Tre favoritprodukter

• Multivitamin Power Recovery Mask, 535 kr, en fukt- och vitaminladdad mask som skyddar och reparerar.
• C-12 Pure Bright Serum, 1 145 kr, regelbunden applicering morgon och kväll bleker pigmentfläckar och ger huden lyster.
• Daily Resurfacer, 930 kr, använd en pad om dagen för varsam exifoliering med BHA-syra.

Av: Yvonne Gull