Klara Konferens – möten mitt i city

Av publicerat

Fullt utrustade och prisvärda konferenslokaler mitt i city – bara någon minut från Centralstationen ligger Klara Konferens, som nu i cirka fem år drivits av Sodexo Meetings.

På förfrågan från fastighetsbolaget Fabegé valde man att tacka ja till att driva verksamheten vidare och förädla den. Varsam uppgradering och modernisering av lokaler och teknik är i fokus, samtidigt är målet att skapa en ombonad känsla – vilket stamgästerna noterat. Fokus ligger på dagkonferenser, där hel- och halvdagsmöten är vanligast. Läget gör lokalerna populära även för frukostmöten.

– Den som slår sig till ro och tror att den har tekniken på plats är farligt ute, säger Jörgen Tingsberg, marknads- & försäljningschef på Sodexo Meetings när vi träffas på Klara Konferens mitt i mörka vintern och jag slår mig ner i en mjuk soffa och får en varm kopp kaffe.

Husets hyresgäster, och även företag i närområdet, är återkommande gäster. Tillgången till externa möteslokaler är något som gör att många företag stannar kvar på en adress längre än de annars skulle göra när de växer och behovet av att mötas är än mer i fokus. Här handlar det ofta om korta och spontana möten som service till hyresgästerna.

dsc_1858

Mötesrum
Här finns tre olika möteslokaler, den stora Klarasalen med 73 sittplatser i biosittning, den möblerbara lokalen Ferlinrummet för max 26 personer samt konferensrummet Tegnér med plats för upp till 16 personer. Möjligheten att vara ensam grupp finns också.

Största mötesrummet
Klarasalen är den största och allra populäraste lokalen. Med bra teknisk utrustning och sköna fåtöljer med tillhörande skrivskiva är lokalen både mysig och praktisk.

Mat
Förmiddags- och eftermiddagskaffe ordnas på plats enligt konceptet Meet by Sodexo där två söta och en salt eller vice versa serveras till kaffet. Till lunch finns tre olika nivåer att välja mellan. Antingen serveras en lättare lunch, som exempelvis en wrap – perfekt för dem som vill vara tidseffektiva. På plats går det även att duka upp en enrättsbuffé. För dem som vill kombinera lunchen med en bensträckare erbjuds i samarbete med Teaterbaren i Kulturhuset en bordsserverad lunch – vilket är ett perfekt alternativ om mötet är lite längre och deltagarna vill få möjlighet att insupa lite cityatmosfär.

Tips
Är du nyfiken på lokalen, boka ett möte och kom förbi! Sedan Sodexo Meetings tog över lokalen har en hel del hänt och utvecklingen fortsätter.

Adress: Vattugatan 6, Stockholm

dsc_1885

Text: Yvonne Gull, foto Emil Hamlin