Le Vélo Bistro & Konferens – möten norr om Stockholm

Av publicerat

Alldeles intill nyöppnade Mall of Scandinavia ligger sedan lite mer än ett år tillbaka Le Vélo Bistro & Konferens. Här på bottenvåningen av fastigheten hittar vi såväl bistro som konferensdel, nytt, modernt och fräscht. Tekniken är avancerad men samtidigt lättanvänd och möjligheterna är många. Systemet är trådlöst och heter Via/Cramer.

Modernt men mysigt, är känslan som genomsyrar verksamheten. I huset finns Sodexo Nordic House där den svenska och delar av den nordiska ledningen arbetar. Detta gör det möjligt att pröva fram teknik, system och arbetssätt på plats. I området finns många företag, så även här i huset.

– Av företagen i området är det många som inte har egna möteslokaler. Därför väljer flera av dessa företag att regelbundet lägga sina möten hos oss, berättar Jonas Albertsson, Site Manager på Le Vélo Bistro & Konferens.

Läget norr om stan är även bra för dem som har inresta mötesdeltagare då dessa slipper att sitta i köer för att komma in till stan. Dessutom är prisbilden här ute något lägre.

dsc_9643

Mötesrum
På Vélo Konferens finns sju helt nya konferenslokaler anpassade för från fem till 60 personer.

Största mötesrummet
Gradängen, som tar 60 personer i en lite annorlunda biosittning, är den största möteslokalen. I rummet har en trappa med breda steg byggts upp och sköna kuddar placerats ut. Detta är en lokal som sticker ut och som passar perfekt för ett inspirationsmöte och möten där kreativiteten är i fokus.

Ytterligare mötesmöjligheter
En liten bit bort ligger Norra Konferens med fyra konferenslokaler som också drivs av Sodexo Meetings. Lokalerna är i mer klassisk stil och här finns bland annat en lokal som tar 100 personer i biosittning, en för 40 personer, en för 30 personer och ett styrelserum för 12–14 personer. Här finns även populära restaurangen Norra Kök & Matsal med bordsservering.

Mat
I Bistron på Vélo är det hälsofokus som gäller, välj mellan sallader, dagens rätt, quiche eller soppa. Du hämtar själv maten från disken. Restaurangen är också en populär lunchrestaurang för dem som arbetar i området. Konferensgästerna erbjuds även förmiddags- och eftermiddagsfika enligt konceptet tre detaljer – två salta och en söt eller tvärtom. Perfekt för att hålla energinivån på topp.

Aktiviteter
After work och mingel av olika slag arrangeras regelbundet. Dessutom finns det möjlighet att använda sig av den stora ljusgården för att skapa fester enligt önskemål – här har allt från disco till lekrum med bollhav dukats fram. I den nyöppnade gallerian Mall of Scandinavia finns även evenemang och olika typer aktiviteter som lockar, som exempelvis minigolf.

Tips
Ring för att boka ditt evenemang eller möte. Jonas Albertsson föredrar att jobba sig igenom hela evenemanget från bokning till genom­förande och utvärdering.

Adress: Dalavägen 22, Solna

dsc_9730-hdr

Text: Yvonne Gull, foto Emil Hamlin