Centrala Göteborg får nytt hotell

Av publicerat
Scandic hotell

I slutet av 2020 öppnar Scandic ett helt nytt hotell med miljöprofil i nya Älvstaden i centrala Göteborg.

Scandic och fastighetsbolaget Vasakronan har tecknat ett nytt långt hyresavtal gällande ett nytt hotell i kvarteret Platinan i nya Älvstaden i Göteborg, bara några hundra meter från järnvägsstationen. Här kommer finnas 362 gästrum, 15 konferensrum (inklusive en mötes- och eventyta på nästan 1000 kvadratmeter), relaxavdelning, restaurang och takbar. En tydlig miljöprofil och mycket grönska kommer att prägla det nya hotellet.

– Göteborg är en växande region och en strategiskt viktig marknad för oss. Med detta avtal befäster vi ytterligare positionen som den ledande hotelloperatören i centrala Göteborg, säger Frank Fiskers, VD och koncernchef, Scandic Hotels Group.

Arkitekturen kännetecknas av stora glastuber som ser ut att klättra på varandra. Bygget beräknas stå klart i slutet av 2020.

– Med vårt nya hotell adderar vi en attraktiv mötes- och eventyta i en fastighet med spännande arkitektur mitt i centrala Göteborg – ett värdefullt tillskott i vår hotellportfölj, säger Peter Jangbratt, landschef, Scandic Hotels i Sverige.

Foto: Erik Giudice Architects