10 sätt att piffa upp popcorn

Av publicerat

I många länder är kryddor, smör eller ost en självklarhet till popcorn. Vi svenskar däremot är dåliga på att experimentera. Positivt eller inte? Upp till dig! Här tipsar vi tillsammans med Netto om tio annorlunda (och kanske lite konstiga) sätt att piffa upp dina popcorn.

Till alla recept behövs poppade popcorn.

1. Karamellsås. Smält ½ dl smör i en kastrull och tillsätt dl socker och ¼ dl ljus sirap. Fortsätt värma till sockret smält och du har en karamellsås. Höll över popcornen, låt svalna och servera.

2. Marshmallows och choklad. Bland varma popcorn med minimarshmallows (eller klipp stora marshmallows i småbitar) och riven mörk choklad.

3. Chokladbitar. Blanda varma, nypoppade popcorn med små chokladbitar och servera direkt.

4. Oreos och vit choklad. Smält vit choklad, fyll en påse med popcorn, häll choklad över och skaka ordentligt. Krossa Oreos, häll ner i påsen innan den vita chokladen stelnat och skaka påsen igen. In med popcornen i i kylskåpet till chokladen stelnat (ca 15 minuter) och servera.

5. Kanel och choklad. Smält mörk choklad, tillsätt ½ tsk malen kanel per 50 gram choklad. Ner med popcornen i en skål och häll över chokladen samtidigt som du blandar. Låt chokladen stelna och ät!

6. Jordnötssmör och honung. Värm 1 dl honung och 3 msk socker i en kastrull till det är flytande och varmt. Tillsätt 1 dl jordnötssmör och rör runt till blandningen är helt flytande. Tillsätt eventuellt ½ tsk vaniljsocker. Häll blandningen över popcornen i en tunn stråle samtidigt som du blandar. Låt svalna och servera.

7. Cheddar. Riv cheddar (eller annan smältost) och lägg sedan popcorn och ost i lager om vartannat på ett fat. Sätt in fatet i ugnen eller micron till osten smält. Låt svalna innan servering.

8. Pizzasmak. Smält 1 msk smör eller värm lite olivolja i en kastrull. Häll ner riven parmesan, torkad oregano och basilika i kastrullen och rör runt. Fördela kryddsmöret över popcornen, blanda och smaka av med salt.

9. Chili. Värm olja i en kastrull, tillsätt vitlök och torkad chili och fortsätt värm på medelhög värme. Ta upp vitlöken, häll ner de poppade popcornen i kastrullen och rör runt tills smaken har fördelats över popcornen.

10. Curry. Värm lite olja i en kastrull, tillsätt en vitlöksklyfta och ½ tsk curry. Rör runt en stund, ta upp vitlöksklyftan, häll curryoljan över popcornen och blanda ordentligt.