Världens högsta byggnader – utav Lego

Av publicerat

Legoland i Billund i Danmark får ett helt nytt område vid namn “World’s Tallest” i Miniland. Här finns legokopior av världens fem hösta byggnader.

Burj Khalifa, Makkah Royal Clock Tower Hotel, Shanghai Tower, One World Trade Center, Taipei 101, Eiffeltornet och (Legos egna) Legotop uppförs i skala 1:150 i det nya området. Modellerna är byggda av över 800 000 legobitar och Burj Khalifa blir högst med sina 5,5 meter.

2016 hade Legoland rekordmånga besökare och förutom nyheten “World’s Tallest” öppnar 80 nya boenden – 50 stugor och 30 vildmarkstunnor. Dessutom flyttar den gamla favoriten X-wing hem igen. X-wing Starfighter är känd från Star Wars och världens största Lego-modell

– Vi har upplevt en enorm ökning i antalet besökare och övernattande gäster i södra Danmark de senaste åren, och det gäller inte minst på Legoland. Det innebär också ett ökat behov av tematiserade Lego-övernattningar i närheten av parken. Med våra nya stugor och tunnor tillsammans med våra övriga nyheter är jag säker på att vi går mot ännu en härlig säsong med många nöjda stora och små besökare, säger Christian Woller, Managing Director på Legoland.

bdf2d2839b945b61_org