Ett vardagsrum i staden

Av publicerat

White Arkitekter med förslaget “Under ett tak” är vinnarna i arkitekttävlingen för Växjös nya stads- och stationshus – en ny modern arbets- och mötesplats.

Fastigheten, som blir 6 våningar och planeras stå klar i årsskiftet 2019/2010, byggs i trä och glas. Vissa glaspartier har solceller som producerar el, andra har solskydd och de resterande är transparanta eller färgade för att lyfta fram designen.

– Vi är oerhört stolta över att få skapa en byggnad för framtiden i Europas grönaste stad. Med vårt förslag “Under ett tak” får Växjö en ny mötesplats för alla, där människorna står i centrum. Byggnaden blir också hållbar utifrån ett ekonomiskt och ekologiskt perspektiv, säger Klara Frosterud, ansvarig arkitekt på White arkitekter.

Foto: White arkitekter