Kulturmecka i huvudstaden

Av publicerat

Mosebacke är en av huvudstadens kulturskatter – en mötesplats för design och kultur i Stockholms högst belägna område. Flera aktörer i området har nu inlett ett samarbete under namnet Mosebacke Design District.

Mosebacke Design District består av tio aktörer i området kring Stockholms kulturmecka Mosebacke Torg. Samarbetet ska stärka och bredda utbudet och främja levande design konst, musik, mat, dryck, kulturliv och företagande i området. Först ut är gemensamma aktiviteter under Stockholm Design Week (6-12 februari).

– Vi är än så länge tio aktörer i samarbetet men vi hoppas såklart att vi blir många fler. Det finns många intressanta företag och butiker inom i kultur- och designområdet som kan samverka på olika sätt. Vi vill att Mosebacke ska bli en egen destination inom konst, kultur och mat och nu börjar vi samarbetet under Stockholm Design Week, berättar Martin Stensö på Woodstockholm.

De aktörer som ingår i nya Mosebacke Design District är: Aplace, Butiken Republiken, Green Laces, Jon Eliason Design Studio, JR Work Shop/Acne JR, Konstart/ Snickars Records, Omnipollos hatt, Playful Design Studio, Södra Teatern och Woodstockholm.

Foto: Karin Bernhardsson