Surrealism av spanske Joan Miró

Av publicerat

Vårens stora utställning på Prins Eugens Waldemarsudde på Djurgården i Stockholm är  Vardagslivets poesi av Joan Miró.

Den spanske surrealisten är en av 1900-talets mest uppmärksammade konstnärer. Här lyfts Mirós sena produktion från och med 1960-talet fram till konstnärens död 1983 fram. Utställningen består av målningar, teckningar, textila verk, skulpturer, grafiska blad och affischer.

Temat i utställningen är tvådelad. Den ena handlar om betydelsen som vardagliga objekt hade för Mirós skapande – några av de objekt som konstnären lät sig inspireras av är en servett, en Ajax-flaska och en pumpa. Den andra inriktningen är hans arbete för frihet och förtryck, gestaltad i hans affischkonst.

När: 11 februari – 4 juni

På bild: Joan Miró, Figure, birds, 1973.