Omeletten i örat

Av publicerat

Det började med en misslyckad omelett och slutade med en smyckeskollektion.

– Under en söndagsmorgon tidigare i år tappade jag av misstag ett ägg på golvet när jag skulle göra en omelett. Jag skissade ut fyra smycken baserade på formerna från röran på golvet – en äggvita, en äggula, och två halvor av det spräckta äggskalet. När jag hade röjt undan och till slut blev klar med omeletten så smakade den inte ens bra. För att se till att det var min sista misslyckade omelett så bad jag kökschef Stefano Catenacci på Operakällaren, att visa mig hur man lagar en på riktigt, berättar Fredrik Nathorst, All Blues medgrundare och designer.

I smyckeskollektionen Ruined Omelett har All Blues tagit fram tre örhängen och ett halsband inspirerat av fadäsen. För att framtida omeletter ska bli betydligt smarrigare har Stefano Catenacci från Operakällaren kallats in och bjuder på ett omelettrecept med lite speciella ingredienser såsom vit Albatryffel, Amaretto, rödbetsjuice, vårlök och varmt parmesanskum.

Omelettrecept och lookbilder från kollektionen har fotograferats av Sarah Blais och finns i en finfin numrerad lookbook/kokbok i 500 exemplar.

Endast örhängena Yolk Earrings à 17 900 kr paret är tillverkade i guld.
Övriga tre: Eggshell Earrings 4 600 kr paret, Egg White Earings à 3 700 kr paret samt Eggshell Necklace à 4 200 kr är alla tillverkade i silver.

Av: Yvonne Gull