Inrikes intar regionen på hotellet

Av publicerat

Västerbotten har intagit Grand Hôtel i Stockholm och och Inrikes är på plats.

Region Västerbotten och Länsstyrelsen i Västerbotten enas varje år i tre veckor på evenemanget Västerbotten på Grand Hôtel. Målet med mässan är att lyfta regionen, vad den har att erbjuda och arbeta med vad som kan förbättras. Årets tema är “Global attraktionskraft” som ska uppmärksamma olika aspekter av vad Västerbotten har som tilltalar den internationella marknaden.

– Regionen har en mängd företag som erbjuder unika produkter, tjänster och evenemang. Vi har resurser som kan attrahera och imponera på människor från alla världens hörn, t.ex. inom forskning, design, kultur och industri. Vi vill förstärka arbetet att visa det globalt, säger Erik Bergkvist (S), regionråd vid Region Västerbotten.

Organisationerna har identifierat att man behöver bli bättre på att bygga internationella relationer, öka studentutbyten, skapa bättre förutsättningar för internationella investeringar i regionen och öka spridningen av kunskap om de regionala spetskompetenserna, skriver Vasterbotten.nu i ett pressmeddelande.

Västerbotten på Grand Hôtel pågår mellan 24 januari – 12 februari.

Källa: Vasterbotten.nu