Gästspel från Lyon på restaurangen i Stockholm

Av publicerat

Varje år samlas världens främsta kockar i Lyon för att representera sitt land i Bocuse d’Or, kock VM. Tre veckor efter att representanter från Sverige har tävlat i den prestigefyllda tävlingen kommer en del av Lyon till Stockholm och restaurang Luzette.

Passa på att boka bord på Luzette i Stockholm då Floriant Remont från restaurangen Le Potager des Halles gästspelar tillsammans med den internationellt erkända sommelieren Georges dos Santos, även känd som “the flying sommelier”.

Floriant Remont är kökschef på restaurangen Le Potager des Halles i Lyon – en omtyckt och välbesökt restaurang, inte minst av alla de svenskar som varit på plats för att stötta de svenska tävlingsdeltagarna i Bocuse d’Or under årens lopp. Floriant kommer att bjuda på mycket fisk och grönsaker. Menyn blir en blandning av rätter från Le Potager des Halles och svenska råvaror.

– Det är första gången vi har ett franskt gästspel på Luzette. Med gästspelet får vi möjlighet att flytta Florient Remonts härliga bistromat en bit närmare Sverige samtidigt som vi förtydligar det internationella kök som Luzette står för, säger Björn Wallentin restaurangchef på Luzette.

Floriant ackompanjeras av Georges dos Santos, en sommelier som Floriant arbetat tillsammans med många gånger och en stor personlighet i vinvärlden. När Georges inte reser runt om i världen driver han en vinhandel i Lyon som 2010 blev utsedd till bästa vinhandlaren i Frankrike.

– The Flying Sommelier som Georges kallas kommer att med sin imponerande kunskap om viner att matcha viner till Le Potagers des Halles gästspel. Vi kommer också att ha en vinbar under de tre dagar gästspelet pågår då Georges kommer att servera Rhôneviner och dela med sig av sina djupa kunskaper. För den Rhône-frälsta vinälskaren är det här ett tillfälle man inte får missa, avslutar Björn Wallentin.

När: 14-15 februari (både lunch och kvällsgäster)

Remont Wallentin Thelin

Floriant Remont som är kökschef på restaurang Le Potager des Halles, Björn Wallentin och kökschef Jessica Thelin.