Vinnarna av Formex prestigefulla pris

Av publicerat

På inredningsmässan Formex delas priset Formex Formidable ut och årets vinnare är företaget Stelton för kollektionen “Collar”. Kollektionen består av en kaffekvarn, mockabryggare, mjölkkanna och en sockerskål. Folkets val, framröstat av allmänheten, går till Skrufs glasbruks spilkumform.

“Collar” är formgiven av Daniel Debiasi och Federico Sandri. Juryns motivering lyder: “Pregnanta linjer, fina mått och behändig form. Kollektionen med kaffekvarn, mockabryggare, mjölkkanna och sockerskål ger en traditionell produkt nytt uttryck.”

– Det är otroligt hedrande, vi är mycket glada för utmärkelsen. Priset är något man suktat efter. Våra formgivare är också mycket stolta, först för nomineringen och nu för priset. De har verkligen hittat Steltons DNA. Kollektionen är gjord av kaffeälskare för kaffeälskare, säger Mattias Nieminen Cederberg på Stelton.

Skrufs glasbruks spilkumsform är formgiven av Carina Seth Andersson som säger:

– Det är fantastiskt att få Folkets pris med tanke på en produkt som är så pass enkel som en spilkums skål. Jag är också glad över att Skrufs Glasbruk fortsätter att våga satsa på bruksföremål och inte ger efter för olika trender. Varje skål är unik då de är handgjorda.

Foto: August Eriksson