Jerringpriset till Peder Fredricson

Av publicerat

Det är säkert ingen som missat att Jerringpriset 2016 gick till Peder Fredricson. Ryttaren kammade hem vinsten på Idrottsgalan med hela 273 760 röster – över 43 000 röster mer än tvåan Henrik Stenson.

Radiosportens Jerringpris delas ut en gång per år för bästa svenska idrottsprestation, framför allt sett ur ett internationellt perspektiv. I år delades priset ut för 38:e gången och vinsten gick till ryttaren Peder Fredricson.

– Att stå här i Globen och hålla i Jerringpriset känns helt otroligt – jag känner mig enormt hedrad. Jag vill tacka alla som har röstat på mig, det här priset visar hur stor ridsporten är i Sverige. Jag delar såklart priset med min häst All in, säger Peder Fredricson.

Priset delades ut på Svenska Idrottsgalan i Globen av Susanna Andrén och Torgny Mogren. Totalt röstades det 790 263 gånger.

– Årets omröstning har verkligen engagerat – aldrig tidigare under Idrottsgalans historia har så många röstat, säger Radiosportens redaktionschef Markus Boger.

Foto: Alexander Donka/Sveriges Radio