Hilma – Mat, nöje & en och annan tatuering

Av publicerat

Med sitt centrala läge i Stockholm är nyöppnade restaurang Hilma en destination värd att utforska. Ingredienser som bar och restaurang är lika självskrivna som tatueringsbåset i det tidigare bankvalvet och det centralt placerade DJ båset. Tanken är att gästen ska fyllas med intryck och få följa med på en oväntad upplevelse.

Då vi arbetat med inredningen här har konstnären Hilma av Klint varit en inspirationskälla. Tanken var att restaurangen skulle kännas både banbrytande och dekadent precis som hon, berättar Nadia Tolstoj, inredningsarkitekt från Tengbom som varit med på den korta och intensiva resan med att inreda lokalen då vi äter lunch tillsammans en snöig dag i november.

De udda ytorna har inneburit att en stor del av inredningen har specialtillverkats. Samtidig som möjligheten att ta ut svängarna varit stora. Buren som inramar vad som kan användas som ett chambre separé av ett slutet sällskap är ett exempel. Gungstolar upphängda i taket en annan. De gamla flipperspelen ytterligare ett. Sexigt och busigt på samma gång. Färgskalan känner vi igen från Hilma af Klints målningar, så även de geometriska formerna.

tatuering

Hilma ägs och drivs av samma företag som i somras öppnade upp Generator Hostel här på Torsgatan. Ett designervandrarhem, som ingår i en europeisk kedja, och vars koncept vi hittar även i exempelvis Amsterdam, Berlin, London och Paris. Prisvärt och fräscht är det genomgående temat.

– Vi erbjuder både rum för affärsresenären och för resenären som väljer att sova i sovsal, berättar Alexander Bhatt, General Manager på Generator Stockholm då han visar mig hotellets reception som jag nog mer skulle likna vid en generös lounge.

Den del av lokalen där loungen ligger erbjuder ett kafé och ett mötesrum uppdukat i styrelsesittning. Totalt finns tre olika möteslokaler i hotelldelen. Hotellet och restaurangen ligger i anslutning till varandra och hotellgästerna kan enkelt komma in i restaurangen där tempot är betydligt högre.

När det gäller mat är det social dining i form av en lyxigare version av den mat vi finner i food trucksen som i dag intagit Stockholm. Välj hur många rätter ni vill äta och dela. Gott och enkelt. På dryckesfronten har man valt att lyfta fram den franska cidern, olika sötma och olika alkoholstyrka ackompanjerar rätterna. Smarrigt.

För dig som vill kolla av stämningen rekommenderas ett lunchbesök. För den totala upplevelsen är det dock kvällen som gäller och vill du vara uppdaterad på vad som står på dagordningen är det de sociala-mediekanalerna som gäller. För den som vill inpränta besöket ordentligt är en session i tatueringsstudion en självklarhet.

Adress: Torsgatan 10, Stockholm

bas

Text: Yvonne gull, foto: Morgan Norman