Naturen flyttar in på kontoret

Av publicerat

Att naturen påverkar vårt välbefinnande är något företaget Interface arbetar utifrån då de bidrar med textila golv till olika kontorsmiljöer. Genom inslag av dessa och andra naturliga element går det att påverka medarbetarnas välbefinnande.

Ann Charlott Lade, marknadschef på Interface säger:

– Välbefinnande, produktivitet och kreativitet hos anställda är avgörande faktorer för ett företags framgång. Känslan av närhet till naturen har en otroligt stor inverkan på vårt välmående. På Interface skapar vi design av de element i naturen som vi omedvetet reagerar på, till exempel former, färger och mönster.

Formmässigt har ytorna struktur inspirerad av sten och gräs i en färgskala som även den inspirerats av naturen.

kontor-gron_gra

Av: Yvonne Gull