Porträtt med en framtidsvision

Av publicerat

Fotografen Albert Wiking tillsammans med Oscar Edlund har sedan 2002 rest runt i världen för att fotografera och samla på sig inspirerande berättelser från människor som drömmer om att skapa förändring. Några av världens mest inflytelserika personer visas sida vid sida med vardagskämpar. Från Dalai Lama till Zara Larsson och Karlstadsbon Ida Engblom.

– Malala Yousafzai och Jane Goodall jagade vi i fyra, fem år. Att få träffa många av de här människorna är som att ta sig in i Pentagon. Den gemensamma nämnaren för alla medverkande är att de haft en berättelse som berört oss, säger Oscar Edlund.

Utställningen We Have a Dream består av 114 porträtt och finns att se på Fotografiska.

När: 9 december–19 februari

Text: Josefine Sandqvist, foto: Albert Wiking