Årets Bragdguld går till …

Av publicerat

Nu har vinnaren av årets idrottsliga bragdinsats tillkännagivits under en ceremoni på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Vinnaren är golfproffset Henrik Stenson!

Så här lyder Bragdjuryns motivering: “För barriärbrytande bragd vunnen med iskyla och teknisk briljans efter historisk duell. Svenska Dagbladets bragdguld 2016 går till Henrik Stenson.”

– Jag är mycket stolt och glad över att ha tilldelats Svenska Dagbladets bragdguld. 2016 är min hittills bästa säsong i karriären och segern i British Open är en pojkdröm som gick i uppfyllelse. Att vinna på en rekordlåg score mot en av tidernas bästa golfspelare, Phil Michelson, gör det hela än mer speciellt, säger Henrik Stenson.

Svenska Golfförbundets ordförande Christer Bergfors säger:

– Ett stort grattis till Henrik Stenson som mycket välförtjänt tilldelas Bragdguldet efter en fantastisk säsong med British Open och OS-silver som toppnoteringar. Utmärkelsen krönte ett starkt år för svensk golfsport med många internationella segrar, rekord i spelade golfronder och en medlemsökning för tredje året i rad.

Bragdmedaljen delas ut i Globen under Idrottsgalan den 16 januari 2017 och direktsänds i SVT1, SVT Play och Sveriges Radio.

Läs INRIKES intervju då vi träffade Henrik Stenson inför sommarens tävlingar: klicka här.

Foto: Jonas Alvsten