Designklassiker på stabil sladd

Av publicerat

I år firar designtrion Form Us With Loves första produkt produkt för Design House Stockholm 10 år. Lampan var startskottet på vad som kom att bli ett framgångsrikt samarbete.

Under åren har Form Us With Love tagit fram både lampor och möbler till Design House Stockholm varav Cord Lamp och Work Lamp tillhör de som kanske väckt allra mest uppmärksamhet. Cord Lamp presenterades i Greenhouse, en del av mässan vikt för oetablerade formgivare, på Stockholm Furniture Fair 2006.

– Vi fick stor uppmärksamhet och bokade ett möte med det då relativt nystartade företaget Design House Stockholm. Mitt i mötet kom en lång man in i rummet och råkade knuffa omkull prototypen, som genast gick sönder. Mannen log och såg på samma gång helt förfärad ut, han insåg nog att han precis krossat sin nästa stora succé, säger Jonas Pettersson, designer & grundare, Form Us With Love.

Lampan som med form och funktion är minimalistisk väcker alltjämt uppmärksamhet och passar lika bra i en klassisk som en modern miljö.

– Cord Lamp besitter alla kvalitéer som behövs för att kallas en designklassiker. Dess enkla estetik och briljanta konstruktion som får en att stanna upp för en sekund och fundera hur det är möjligt. Men bara för att något ser enkelt ut behöver det inte betyda att det var enkelt att skapa, säger Anders Färdig.