En tredjedel av Sveriges unga spelar Pokémon Go på utlandsresan

Av publicerat

Det senaste halvåret har 16 procent av svenskarna spelar Pokémon Go på resan – och lika många uppger att de kommer att spela på kommande resor. Unga vuxna är de mest aktiva spelarna och 34 procent av de mellan 18 och 30 år uppger att de spelat på resan. Det visar en Sifo-undersökning gjord av Ticket där 1005 svenskar tillfrågats om sina resvanor.

– Att spela Pokémon Go på utlandsresan har blivit riktigt hett bland svenskarna, inte bara bland de unga. Många föräldrar med mindre barn ser spelet som ett sätt att umgås aktivt med sina barn på resan, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

I åldersgrupperna där många har barn, 31-40 år och 41-50 år, har 13 respektive 12 procent spelat på resan. Men även äldre resenärer spelar, dock inte lika mycket. Bland de som är 51-65 år har 7 procent spelat och bland de som är 66-79 år är siffran 4 procent.

18 procent av spelarna kan tänka sig att spela på den kommande utlandsresan – 16 procent om det finns gratis surf. 2 procent är villiga att betala för extra surf.

– Pokémon-febern bidrar till att vidga reseupplevelsen för många. I jakten på nya Pokéstops och Pokémons rör sig turisterna till fots och upptäcker nya sevärdheter och statsdelar samtidigt som de spelar, säger Karin Starkman Ahlstedt.