Konstverk på fasaden

Av publicerat

Kanske har ni stockholmare lagt märke till konstverket på Hufvudstadens fasad i korsningen Kungsgatan/Sveavägen? Multimediakonstnären Jesper Wachtmeister har skapat ett konstverk som förändrar den ursprungliga fasaden genom en serie transformationer. Videoverket heter Arkad och visas ett flertal gånger om dagen på LED-nätet i korsningen. Verket har kunnat ses från 18 november och finns på plats fram till och med 7 januari.

LED-nätet finns på det äldsta huset i korsningen Kungsgatan/Sveavägen. Byggnaden uppfördes åren 1918-19 med en fasad ritad av Kungsgatans arkitektoniske fader Sven Wallander och har sedan dess varit känd genom sitt centrala läge, sin karaktäristiska form och sina många olika ljusskyltar. Både fasaden och ljusskyltarna har under åren genomgått en serie förändringar. Så sent som 10 november i år tilldelades Hufvudstaden Stockholms Skyltpris, specialkategori Innovation för framtagandet och användandet av LED-nätet, skriver Hufvudstaden i ett pressmeddelande.

– En stad är alltid under förändring. Just denna fasad är en av de mest centrala i Stockholm. Det är en plats där många passerar och där många möten sker. Vi på Hufvudstaden kände att vi ville bjuda stockholmarna och besökare på ett konstverk som är spännande, vackert och kan väcka till eftertanke om hur en stad kan se ut. Något roligt och uppseendeväckande för alla i vintermörkret, säger Louise Kihlberg , Marknads- och Kommunikationschef på Hufvudstaden.