Jul, jul sjungande jul – del 2

Av publicerat

Det blir en härlig blandning av nyskrivet material och allas våra favoritjullåtar när flera folkkära artister bjuder in till julkonserter. Om klassiskt är mer i din smak spelas Bachs Juloratoriet på Göteborgs Konserthus och för den som hellre ser standup finns något för dig också.

VINTERTID MED MALENA ERNMAN OCH TOMMY KÖRBERG

Två av våra mest folkkära artister Malena Ernman och Tommy Körberg ger sig tillsammans ut på en turné till sex städer runtom i Sverige. Att bringa julstämning är inte något som är främmande för någon av dem – de båda har släppt flertalet julskivor.

Malena och Tommy stod på samma scen för första gången förra sommaren i en mycket uppskattad konsert ihop med Dalhalla. De tre kvällarna slog publikrekord. Ackompanjerade av Svenska Stråkensemblen, en kör och flera framstående instrumentalister ger de talangfulla sångarna sig ut för att återskapa magin i under åtta magiska kvällar. Turnén vid namn Vintertid tar sig från Göteborg till Stockholm, Jönköping, Helsingborg, Linköping och avslutar slutligen i Sandviken. Det bjuds på personliga konserter bestående av julklassiker, folkmusik, jazz och pop.

När: 8–18 december

Foto: Jörgen Hildebrandt

Foto: Jörgen Hildebrandt

BO KASPERS ORKESTERS JULKONSERT

Bo Kaspers Orkester beskrivs ofta som ett av Sveriges bästa liveband. Med över tio utgivna album under de 25 år de spelat tillsammans har de sålt över en miljon skivor. I svenska texter och en härlig blandning av pop, soul och jazz skildrar de vardagen i en storstadsmiljö.

I december bjuder bandet in till nio rungande julkonserter på Skandiascenen i Stockholm och Slagthuset i Malmö. Här bjuds på egna låtar – bland annat hits som ”I samma bil” – tillsammans med både klassiska och överraskande jullåtar.

När: 1–17 december

rawchrist_2016_612x612

A VERY RAW CHRISTMAS MED SVERIGES KOMIKER

Om vi kliver bort från julmusiken hittar vi ”A very RAW christmas” på Hilton Hotel i Slussen i Stockholm. Humorsuccén som alltid drar fullsatta hus återvänder för femte året i rad.

Kvällen börjar med glögg och pepparkakor och därefter ett traditionellt svenskt julbord innan det är dags för föreställningen på hotellets egen scen en trappa.

Några av årets komiker är Robin Paulsson, Mårten Andersson, Ann Westin, Babben Larsson, Petrina Solange, Kodjo Akolor och Thomas Järvheden.

När: 25 november – 21 december

Av: Josefine Sandqvist