Stenson nominerad till Idrottsgalan

Av publicerat

Nu är det klart att Henrik Stenson nomineras i två kategorier – Årets manlige idrottare och Årets prestation – till Idrottsgalan som äger rum i januari. Stensons coach Torsten Hansson nomineras dessutom till Årets ledare.

I somras gjorde golften comeback på den olympiska arenan i Rio de Janeiro efter 112 års uppehåll, med en silvermedalj som resultat när Henrik Stenson gick en duell mot Justin Rose ända in på det 18:e hålet avslutningsdagen. Säsongen är dessutom inte slut. Inför Europatourfinalen denna vecka leder Henrik Stenson med Alex Norén på en tredjeplats. Alex fyra segrar på Europatouren en och samma säsong har ingen svensk mäktat med tidigare. Stenson är nu fyra och Norén nia på världsrankingen. Två svenskar bland de tio bästa har bara inträffat en gång tidigare, skriver Svenska Golfförbundet i ett pressmeddelande.

– Det är verkligen ett exceptionellt bra år för golfen, inte bara på de internationella tourerna. På hemmaplan ökade antalet medlemskap i golfklubbar med 9 794 netto till totalt 486 631 medlemskap, vilket är den största ökningen sedan 2003. Vi ökade i nästan alla grupper. Dessutom sattes rekord i antal bokade ronder med 6,4 miljoner, säger Gunnar Håkansson, Svenska Golfförbundets generalsekreterare.

Missa inte när INRIKES träffade Henrik Stenson i somras, läs intervjun här.

Foto: Christer Höglund