J som i julbord

Av publicerat

Till de absoluta höjdpunkterna under december månad hör julbordet till. Hög kvalitet på maten och en miljö som förhöjer julstämningen står överst på önskelistan oavsett om julbordet ska avnjutas tillsammans med kollegorna eller familjen. Inrikes tog båten från Nybroplan ut till Nacka Strand för att kika närmare på julbordet på Restaurant J och i J:s Tornvilla.

– Här ute hos oss dukar vi i år upp två julbord. Självfallet med många gemensamma nämnare men miljön är det som skiljer dem allra mest åt, berättar Maurizio Barberis, vd för Hotel J.

Det klassiska julbordet dukas upp i J:s Tornvilla. Villan som stod färdig 1889 har ömsom varit bostad för förmögna familjer, ömsom hem för fabriksarbetare, i dag är J:s Tornvilla en plats för möten och fest – julbordet är en av årets höjdpunkter. Miljön är som hämtad ur Ingemar Bergmans film Fanny och Alexander, golven knarrar och det är högt i tak och stearinljusen förhöjer stämningen då mörkret lägger sig. Här finns flera olika fina salonger och den stora matsalen är möjlig att duka upp för både större och mindre sällskap.

Julmaten dukas upp i köket och ute på den intilliggande verandan och känslan av en magnifik tidsresa är påtaglig.

På Restaurant J börjar förberedelserna i november då sill- och strömmingsinläggningarna förbereds. När det kommer till köttet så är allt kött av svenskt ursprung. Men innan det är dags att avnjuta julbordet så ska självfallet glöggen serveras.

– När vädret tillåter serverar vi glöggen utomhus, vilket brukar vara mycket uppskattat, berättar Maurizio Barberis.

JULBORD I J:S TORNVILLA
1-24 december

Priser:
Lunch: 495 kr
Kväll: 695 kr
Julafton: 895 kr

dsc9925-1

För de som väljer att boka julbord på Restaurant J väntar ett dignande bord med marina inslag i marin miljö, alldeles nere vid vattenbrynet och bara några steg från färjan.

Medan J:s Tornvilla har både lunch och middagsservering så erbjuder Restaurant J endast julbord kvällstid, förutom just på självaste julafton då julbordet enkom dukas upp för lunch.

För den som vill njuta känslan lite extra finns även möjlighet att boka in ett julbordspaket med övernattning på Hotel J.

– Ett tips är att passa på att julhandla, inne i stan, på Forum Nacka eller i Sickla Köpcentrum och sedan kombinera detta med julbord och övernattning, tipsar Maurizio Barberis.

I kombination med möjligheten till övernattning på Hotel J, erbjuds även ett antal andra paket varav julaftonspaket med julbord och övernattning är ett. För den som sedan fått nog av julbordet finns ett övernattningspaket på självaste nyårsafton då istället en trerätters nyårssupé serveras.

– Just julbordet på julafton är något vi ser en stor efterfrågan på i dag. Så vill du få plats bör du inte vänta alltför länge med din bokning, avslutar Maurizio Barberis.

JULBORD PÅ RESTAURANT J
1-24 december
1-23 december endast kvällar, 24 december endast lunch

Priser:
Måndag-lördag: 695 kr
Söndag: 595 kr
Julafton: 895 kr

Restaurant J / J:s Tornvilla / Hotel J
Ellensviksvägen 1, Nacka Strand

För mer information och paketerbjudanden: www.hotelj.com
För båttidtabell: www.sjovagen.nu

Av: Yvonne Gull