Ny kökschef och chefskonditor på stjärnkrogen

Av publicerat
oaxenkrog

Den tvåstjärniga restaurangen Oaxen Krog på Djurgården i Stockholm har rekryterat Ian Doyle och John Demetrios, båda 29, som kökschef respektive chefskonditor. Båda lockades till platsen på grund av närheten till naturen och med en förkärlek för vad om växer där.

– Jag valde att komma till Oaxen Krog av respekt för Magnus Ek som kock och för möjligheten att lära av honom. Jag lockades också av kvaliteten på de råvaror som är tillgängliga för oss här, säger Ian Doyle.

Ian har arbetat som kock i tio år, bland annat på Irland, i kanada och på danska Noma. Han har arbetat på Esperanto en period och idag har han det övergripande ansvaret i köket på Oaxen Krog.

John Demetrios kommer från Melbourne i Australien där han jobbat på olika bagerier och konditorier innan hans matintresse förde honom utomlands. Efter perioder i London och Tokyo återvände han till Melbourne där han arbetade som chefskonditor på Vue de Monde – samma roll som han nu har på Oaxen Krog. John tilltalades av det hållbarhets- och kvalitetstänk som genomsyrar verksamheten.

– Jag ville lära mig mer om nordisk kokkonst och det får jag göra här. Att få arbeta här på Djurgården, mitt i naturen trots närheten till en stor stad, är väldigt speciellt och något jag alltid kommer att bära med mig, säger John.

Foto: Erik Olsson