Julbordet är uppdukat i Malmö

Av publicerat

Oavsett om du är ute efter ett traditionellt julbord med stämningsfull musik eller kanske vegetariskt, skaldjur eller asiatiskt så guidar vi dig igenom den godaste julmaten – i en serie om tre delar. Sist ut är Malmö.

angavallen-2

Ekologiskt julbord på Ängavallen

Ta bilen 30 minuter söder om Malmö till Ängavallen som ligger strax utanför Vellinge. Här är hela julbordet ekologiskt – inklusive julmusten och snapsen – och nästan all mat kommer från deras egen gård. Här finns garanterat något för alla! Utöver traditionell julmat har de ett stort utbud av fisk och vegetariskt. Och vad sägs om 13 sorters ost, gjord på gårdens eget ysteri?

Flera evenemang anordnas i samband med julbordet. På söndagar får barnen gå på safari bland gårdens lamm, kalvar och griskultingar. Ett mäktigt luciatåg anordnas och den fjärde advent blir det körsång. Trubaduren Glenn Patrik bjuder dock på stämningsfull musik varje kväll.

Datum: 26 november–23 december
Pris: 625 kr

Foto: Sara L Petty

Foto (till höger): Sara L Petty

Musikaliskt julbord på Clarion Malmö Live

Malmö möter New York när temat är Malmhattan på julbordet som för andra årets i rad arrangeras på Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Maten skapas av Frida Nilsson och hennes köksteam. Lokala och närodlade råvaror får en amerikansk tvist.

– Vi fortsätter att utveckla fjolårets succé och spinner vidare på temat Malmhattan. Big Apple möter Big Malmö där vi tar det bästa från den Skånska Myllan och mixar det med det bästa från New York. Fokus på ett dessertbord med spännande smakkombinationer samt kulturkrockar och lokala klassiker. Tvärtemot begreppet less is more, big is always better, säger Frida Nilsson.

Underhållningen står bandet The Sidemen för tillsammans med Katrina (tidigare Katrina and the Waves) – känd för hitlåten ”Walking On Sunshine”.

Datum: 14–17 december
Pris: 845 kr