Hyllning till Bowie

Av publicerat

Missa inte när tre artister och Symfoniorkestern hyllar David Bowie med en konsert på Berwaldhallen. Under ledning av Hans Ek fokuserar konserten på den så kallade Berlintrilogin – de tre albumen Low, Heroes, Lodger som kom till då Bowie bodde tillsammans med Iggy Pop i en lägenhet i Berlin 1976-78.

– Bowies Berlintrilogi är en milstolpe i den moderna musiken. Blandningen av avantgarde och popmusik är fortfarande oöverträffad och det är på tiden att den får en plats i orkesterrepertoaren, säger Hans Ek.

Magnus Carlson (på bild) som är aktuell i Så mycket bättre och vanligtvis sångare i bandet Weeping Willows, Jennie Abrahamson som turnerat runt hela världen och kritikerrosade Moto Boy är de svenska artister som tar sig an Bowies låtar under två kvällar.

När: 1-2 december