Alkoholfri julöl

Av publicerat

Julöl är för många en självklarhet på julbordet. Nu lanseras det första alkoholfria julölet: Mariestads Alkoholfria Julebrygd.

I ett pressmeddelande skriver Spendrups att en av fem svenskar avstår alkohol helt och hållet under sitt julfirande, vilket gör Mariestads Alkoholfria Julebrygd är ett passande alkoholfritt alternativ istället för den klassiska julölen. Bryggmästare Richard Bengtsson har tagit fram ett öl med toner av hela fem maltsorter, vilket innebar en del utmaningar. Det ställs en hel del hantverkskunnande att kunna kombinera alla sorterna – dessutom i frånvaro av smakbärande alkohol.

– Utmaningar är både svettiga och roliga. Jag är väldigt nöjd med resultatet och hoppas att detta blir ett öl som faller många svenska ölälskare i smaken, säger Richard Bengtsson.