Julbordet är uppdukat i Göteborg

Av publicerat

Oavsett om du är ute efter ett traditionellt julbord med stämningsfull musik eller kanske vegetariskt, skaldjur eller asiatiskt så guidar vi dig igenom den godaste julmaten – i en serie om tre delar. Den här gången ser vi vad Göteborg har att erbjuda.

gothiatowers-exterior-2

Krister Dahls julbord på Gothia Towers

Det årliga julbordet på Estrad i Gothia Towes har blivit en tradition. Kvällen startar med glöggmingel där magikern Rufus Wiena underhåller. Han är expert på psykologiska illusioner och hans fingerfärdighet när det kommer till korttrick är förbluffande.

Därefter är det dags för det stora julbordet som näst intill svämmar över av hemlagad mat signerad stjärnkrögaren Krister Dahl. Med erfarenhet som sträcker sig tillbaka två decennier är det inte förvånande att hans julbord nu dukas upp en fjärde gång.

Musikern Björn Nilsson sätter stämningen med livemusik. Beatles, Dolly Parton, Avicii, Håkan Hellström, Magnus Uggla eller Bruce Springsteen. Varje kväll är unik!

Datum: 24 november – 22 december
Pris: 575–675 kr

Foto: Martin Goodwin

Foto: Martin Goodwin

Västkustens julbord på Stenungsbaden Yacht Club

Stenungsbaden Yacht Club ligger 45 minuter norr om Göteborg med vacker utsikt över vattnet. Maten här består av färska råvaror, ekologiskt, närproducerat och årstidsbaserat. I julbordet vid Captains Table möts den svenska västkusten med den amerikanska östkusten och fisk och skaldjur står i centrum. Det är enkelt men rysligt gott.

Bokar du en fredag eller lördag sprider det svenska indiebandet The Legends härlig stämning i form av hitlåtar, humor, några överraskningar och givetvis julmusik. Senare under kväller tar band och DJs över på stora scenen.

Passa på att boka ett hotellrum och kombinera spa med julbord. Här finns heta källor och ett lockande bastulandskap.

Datum: 18 november–18 december
Pris: 595–750 kr

Av: Josefine Sandqvist