Utställning med Cecilia Edefalk

Av publicerat

Cecilia Edefalk är en av Sveriges mest betydande konstnärer. Om två dagar öppnar en omfattande utställning vid namn Maskros/Dandelion på mellanvåningen, i Ateljén och på Södra vinden i Slottet på Prins Eugens Waldemarsudde.

Edefalks verk från sent 1970-tal till i dag visas i Maskros/Dandelion. Arbetena ställer frågor om tid, minne, det andliga, förgänglighet och återfödelse. I utställningen presenteras måleri, skulptur och fotografi – en del är helt nya och aldrig tidigare visade verk, utöver ett urval av konstnärens mest kända verk som En annan rörelse, Biflickan, Baby, Dad och Elevator-serien.

– Det finns en självklar koppling mellan mig och Prins Eugens Waldemarsudde, naturen och växterna är integrerade i konsten och blir en del av helhetsupplevelsen. Att få ställa ut i denna miljö förstärker och adderar ytterligare en dimension till mitt konstnärskap, säger Cecilia Edefalk.

När: 15 oktober – 12 februari

Foto: En annan rörelse av Cecilia Edefalk. Moderna Museet (vänster) / Thunder and lightning av Cecilia Edefalk. Gladstone Gallery (höger)