Välj den bästa platsen på tåget

Av publicerat

Den vana tågresenären kanske redan vet stolsnummer på sin favoritplats, men för alla andra gör SJ det nu lättare att välja den optimala platsen. En ny tjänst som lanseras i dag gör det möjligt för resenärerna att utifrån en platskarta välja sittplats. Välj vagn, stol och i vilken riktning du till åka.

Tjänsten lanseras på SJs snabbtåg X 2000 och SJ 3000 och är gratis för alla på deras hemsida och i mobilappen. Vid bokning tilldelas alla kunder automatiskt en sittplats som man får välja om man vill behålla eller ändra – precis som vanligt. Skillnaden nu är att det blir lättare att byta till en plats som passar dig bättre eftersom kartan ger en bra överblick.

– Det blir enkelt och tydligt att välja sin sittplats i tåget. Många kunder har specifika önskemål om var de föredrar att sitta under sin resa, säger Jenny Gejke, ansvarig för SJs digitala försäljningskanaler.

Varje vagn visar ett antal lediga platser, omkring 40-50 per tåg. Alla platser ombord släpps inte och det beror på att SJ vill att större sällskap, så som familjer, ska kunna sitta tillsammans. Dessutom vill de undvika tomma stolar på delsträckor så att tågets kapacitet utnyttjas till fullo.

Foto: bontouch