Nästa års stora nyhet på Liseberg

Av publicerat

2017 kommer en ny storslagen åkattraktion till Liseberg. Attraktionen får namnet Loke och blir Europas högsta Gyro Swing – en gondol som pendlar upp till 42 meter över marken.

Under 2017 och 2018 kommer Liseberg att satsa omkring 250 miljoner kronor på nya attraktioner och konceptualisering av ett 8 000 kvadratmeter stort område. Det är Lisebergs största satsning på ett område någonsin. Valkyria är en ny berg- och dalbana som kommer 2018, men redan i april 2017 lanseras Loke. Här kommer du att sitta med ansiktet vänt utåt och benen dinglandes i en roterande gondol som pendlar upp till 120 grader. 42 meter över marken når gondolen sitt yttersta läge – innan den svingas rakt ner i 100 km/h och det känns som att man ska krocka med Balder.

Inspirationen till det nya området är hämtad från nordiska myter och legender.

– Det finns fantastiska berättelser att inspireras av i vår historia. Den här satsningen kommer att växa fram under två år, lite som en saga i två kapitel, säger Lotta Carlsbogård, ansvarig för konceptutveckling på Liseberg.

Utöver de nya åkattraktionerna investeras det i nyheter inom spel, shopping, servering och sittplatser.