Datorspelsskaparna på Arlandas kändisvägg

Av publicerat
SthlmHallOfFame

I fredags presenterades två nya porträtt i Stockholm Hall of Fame på Arlanda. Galleriet Stockholm Hall of Fame hänger i ankomsthallen på Terminal 5 på Arlanda och välkomnar anländande resenärer med hälsningen “Welcome to my Hometown”. Här finns 93 porträtt som representerar Stockholm inom en mängd olika områden, allt från idrott och arkitektur till musik och datorspel.

De nyaste tillskotten är just på grundarna av två svenska datorspelsbolag. Skaparna av King, som bland annat skapat Candy Crush Saga, är Sebastian Knutsson, Lars Markgren, Patrik Stymne och Thomas Hartwig. Dessutom Markus ”Notch” Persson, skaparen av det omåttligt populära Minecraft.

– Arlanda är Sveriges fönster mot världen och det första som möter våra utländska besökare. Genom Stockholm Hall of Fame hälsar kända stockholmare välkomna med att ge en personlig bild av staden och vad den står för. Vi är mycket glada att framgångssagan svenska dataspelbranschen nu finns representerad i vårt galleri genom King och Mojang, säger Linda Sjödin, kommunikations- och marknadsdirektör på Swedavia.

Swedavia skriver i ett pressmeddelande att urvalet av deltagarna är anpassat till tidens trender och intressen. Sverige är Europas ledande spelland, och var tionde person på jorden har spelat ett svenskt spel. Star Wars, Mad Max och Tom Clancy är några exempel på kända varumärken som kommit till Sverige för att bli spel de senaste åren.

Foto: Micke Bayart