Komponera din egen originella sillsmak till ett av Sveriges största julbord

Av publicerat
gronalundsill

Julbordet på Tyrol på Gröna Lund är ett av Sveriges största – hela 35 meter långt – och har varit en årlig tradition sedan 1983. Här blandas klassiska julfavoriter med delikatesser från norr.

En av de mest utmärkande sakerna med just det här julbordet är de kreativa sillsorterna. Över åren har man bland annat kunnat hitta renstekssill, granskottssill och havtornssill på menyn. Genom en tävling på Gröna Lunds Facebooksida får nu gästerna själva vara med och välja årets nya sillsmak. Den som vill får skicka in sitt förslag. Det vinnande bidraget koras den 1 november och kommer sedan att serveras till 15 000 gäster i december. Utöver den stora äran får vinnaren ta med sig tre personer till Tyrols Vilda Julbord.

– Att komma på nya smaker och komponera nya rätter för Tyrols Vilda Julbord är bland det roligaste som finns, men att nu även låta gästerna själva få bidra ska bli jättespännande! Jag ser verkligen fram emot att få läsa alla kreativa förslag till nya sillsmaker, säger Samuel Cabrera, kökschef på Tyrols Vilda Julbord.

Klicka här för att komma till tävlingen.

Datum: 1 – 24 december
Pris: 495 – 695 kr

Foto: Gröna Lund