Chokladälskarens festival

Av publicerat

I morgon är det första dagen på Bak- & Chokladfestivalen som äger rum på Stockholmsmässan. Eventet startade 2002 och har varit mycket omtyckt av besökare sedan dess.

En höjdpunkt i årets program är “From bean to bar”, därGustaf Mabrouk (Årets konditor 1995) visar hur det går till när man skapar choklad. Besökarna får vara med under alla steg och se – och provsmaka! – hur det går till under hela processen.

– Besökarna kommer att kunna använda alla sina sinnen under resan. Jag tror att folk börjar bli mer och mer medvetna i vad de äter och tar tillbaka mycket till grunderna. Chokladen som vi äter idag ett relativt nytt koncept som funnits i ungefär 150 år. Innan smakade den absolut inte som det gör nu, säger Gustaf Mabrouk.

Den 6-7 oktober ska Årets konditor avgöras, vilket sker i samband med Bak- & Chokladfestivalen. Temat för finalen av tävlingen är “Musik” – en uppmaning till deltagarna att våga vara kreativa och tänka annorlunda.

När: 6 – 9 oktober

Foto: Bengt O. Pettersson/Stockholmsmässan