Hämeenkylä Manor Hotel & Conferences – herrgårdshotellet mitt i stan

Av publicerat

Resan från Helsingfors flygplats Vanda ut till Hämeenkylä Manor tar inte mer än 15 minuter men resan tillbaka i tid är betydligt längre än så. Hämeenkylä Manor har anor från 1500-talet och dess historia är brokig.

Bland de tidigare ägarna till Hämeenkylä Manor har flera drivit sågverk, en blivit dömd till döden för att sedan fly landet och återvända för att bygga ut. I början av 1900-talet sökte dåvarande ägaren Mr Riisla efter guld på markerna, han fann sand och lera. Året var 1952 då han startade vad som kom att bli Skandinaviens största tegelfabrik. Under åren har fler byggnader tillkommit och i dag används de alla i konferens- och hotellverksamheten som numera drivs av Sodexo Meetings som nu breddar sitt utbud av konferensanläggningar även geografiskt:

– Vi ser ett värde för den nordiska konferensmarknaden i att vi numera kan erbjuda attraktiva mötesplatser med hög standard på både boende och konferensfaciliteter. Bland våra anläggningar hittar ni i dag bland annat just Hämeenkylä i Finland, samt ett antal anläggningar i Stockholm, Göteborg, Jönköping och Linköping, säger Jörgen Tingsberg, Sales & Marketing Manager på Sodexo Sports & Leisure Nordic/Sodexo Meetings.

För bara något år sedan genomfördes en omfattande renovering och i dag är standarden här hög. Konferensgäster var länge huvudfokus men i dag arbetar man flitigt med att marknadsföra sig även mot privatgäster. Anläggningen är dessutom perfekt för stora fester och bröllop.

Då du kliver innanför dörrarna hamnar du i en stor och välkomnande reception som fungerar som både nav och naturlig mötesplats. Här finns personalen som hälsar dig välkommen och visar dig rätt, här finns även en härlig bar där det går att stanna upp en stund. I huvudbyggnaden finns även hotellrum och mötesrum, ytterligare rum finns i den stora parken på baksidan.

reception_dsc_0454

PROFIL

Ett perfekt alternativ för er som vill bo nära Helsingfors och flygplatsen men samtidig söker lugnet och en unik miljö. För privatgäster finns ofta attraktiva veckoslutspaket.

Antal rum: 52 rum i tre olika byggnader i kategorier från singelrum till sviter.

Service: Möjligheterna är många och att skräddarsy mindre och större evenemang är en specialitet. Att gifta sig och/eller ha sin bröllopsfest här är mycket populärt. Max två bröllopsfester per dag bokas in under säsongen, många par väljer även att gifta sig här i den fina trädgården.

Mat: Med råvaror och säsong i fokus dukas erbjuds varje kväll dagens middag – perfekt för den återkommande gästen till ett bra pris. Även en á la carte-meny finns att tillgå, likväl som köksmästarens middag.

Tips: För den som vill vara aktiv och utforska området finns cyklar och gåstavar att låna. Här finns även ett antal rum där du kan checka in tillsammans med ditt husdjur.

manor_dsc_1153

KONFERENSPROFIL

Möten i nyrenoverade och fullutrustade lokaler erbjuds i huvudbyggnaden. Det finns även några möteslokaler i en äldre byggnad längre in i parken där standarden är något enklare men samtidigt väldigt gemytlig. Flera olika konferenspaket erbjuds med såväl mat som övernattning, självfallet går det även att skräddarsy vad ni vill ska ingå i ert paket.

Antal mötesrum: 15 olika lokaler för tre olika kategorier av möten: styrelsemöte, innovationsmöte eller ett traditionellt möte. De allra flesta lokaler har även fin utsikt.

Största mötesrummet: Det går att öppna upp mellan de två möteslokalerna Paja och Talli vilket ger plats för ett sällskap på upp till 90 personer.

Aktiviteter: Tillsammans med samarbetspartners arrangeras allt från mord-mysterier till Zumba-pass.

Mat: I restaurangen Soihtu serveras rustik mat i klassisk herrgårdsstil – utan några krångligheter med fokus på bra råvaror. Här serveras frukost, buffélunch samt 3-rätters middag med utgångspunkt från årstiden.

Bokning: Kontakta Sodexo Meetings i Sverige så hjälper de till med att boka upp mötet enligt era önskemål, det går naturligtvis också bra att kontakta hotellet direkt. Prisläget är jämförbart med det i Sverige – dock hamnar ni i en helt annan unik miljö där närheten till Helsingfors kan bidra till en unik upplevelse.

Om Sodexo Meetings:
Sodexo Meetings en del av Sodexo AB, ett företag som grundades 1966 av Pierre Bellon i Frankrike. I dag är man världsledande inom Quality of Life Services – service för livskvalitet. Service för att öka individens välmående, öka effektiviteten och hjälpa företag och organisationer att prestera är målet. Verksamheten i Sverige, Finland, Norge och Danmark sysselsätter 11 000 personer inom 100 olika yrken och omsättningen uppgår till 7,5 miljarder. Detta gör Sodexo till ett av Nordens ledande Service Managementföretag.

Mer info: www.sodexomeetings.se och www.sodexomeetings.fi

3 fördelar med att ha sitt möte här enligt Synne Nordström, General Manager på Hämeenkylä Manor:
• Vi har en unik produkt, i ett perfekt läge.
• Tekniknivån är hög, miljön avslappnande.
• Vi arbetar hela tiden på att förbättra och utveckla vår produkt.

Adress: Hämeenkylä Manor
Juustenintie 1, Vantaa strax utanför Helsingfors

Av: Yvonne Gull