Populäraste järnvägsstationerna

Av publicerat

Sveriges mest populära järnvägsstationer ligger i Stockholm, Borlänge och Malmö. Jernhusen och Trafikverket har för sjätte året i rad låtit genomföra en undersökning vilka stationer runtom i landet som det svenska folket tycker bäst om. Över 7 200 intervjuer visar att det som uppskattas är att det är rent och fint, lätt att hitta och att ta sig mellan olika trafikslag. Resenärerna uppskattar även ett bra utbud av service, butiker och restauranger. Men det finns en del saker som behöver förbättras, bland annat vill många ha fler sittplatser och cykelparkeringar, fler och fräschare toaletter samt ökad trygghet – något som det ständigt pågår arbeten för att förbättra.

Topp tio:
1. Cityterminalen i Stockholm
2. Borlänge Centralstation
2. Malmö Centralstation
4. Stockholms Centralstation
5. Örebro Centralstation
6. Uppsala Centralstation
6. Skövde Centralstation
6. Göteborg Centralstation
9. Alvesta Centralstation
10. Lund Centralstation

Foto: Per Myrehed