Klocka + app = bekvämare resa

Av publicerat

Samsung och SAS har gått samman för att göra resan smidigare. I den smarta klockan Gear S2 får resenärer nu tillgång till SAS app där de enkelt kan boarda sin flight samt se information om flyget – så som gate och sittplats ombord. Dessutom finns SAS Smart Pass direkt i klockan. Det är en slags ID-handling som i vanliga fall sätts fast som ett klistermärke på baksidan av mobilen, men nu räcker det med att lägga klockan mot läsaren på flygplatskontrollerna för att passera.

– Jag tror de flesta av oss någon gång stått vid incheckningen med väskor i händerna och kämpat med att få fram mobilen eller pappersbiljetten ur innerfickan utan att sinka kön. Denna situation har vi nu tillsammans med SAS bidragit till en lösning på som vi hoppas ska göra resandet både enklare och mindre stressigt, säger Adam Fors, Nordisk Marknadschef på Samsung.

Av: Josefine Sandqvist