Appen till Stockholms flexibla arbetsplatser

Av publicerat

Behovet av flexibla arbetsplatser i Stockholm är stort. Den nya tjänsten Palaver samarbetar med upp till femtio olika caféer, restauranger och hotell och gör det möjligt att hitta och boka en plats när det är få gäster i lokalen.

De olika lokalerna lägger upp tider i appen när de har mycket ledig plats och som användare är det bara att leta upp ett passande ställe och checka in. 2-4 timmar kostar från 45 kronor och då ingår service och tillgång till fika. Alla transaktioner och kvittoredovisning sköts sedan av Palaver.

– Jag har själv jobbat mycket på kaféer, och tyckt om det. Men jag konstaterade att det inte fanns någon infrastruktur för redovisning och kvitton. Vi har därför skapat en digital tjänst, och en helt ny affärsmodell, som sköter hela transaktionen mellan kaféer, hotell och restauranger, och mobilarbetare och deras företag, säger Peter Henning, vd för Palaver.

Några av de platser som det går att boka på är Pocket City, Mother, Restaurang Luzette och Clarion Stockholms hotell.