Petra Mede ger klarhet

Av publicerat

Petra Mede – komikern som dök upp från ingenstans och har tagit Sverige med storm. De allra flesta har en åsikt om stjärnan men vad den är skiljer sig stort från person till person, något Petra är medveten om. I föreställningen Den ofrivilliga divan som visas på Maximteatern fyra kvällar i september berättar Petra sanningen om sig själv och sin omvärld. Ensam på scen i en timme blir det träffsäker humor och även en del sång.

– Jag är mer nervös inför den här föreställningen än alla Eurovision-framträdanden i världen. Där talar jag till den stora massan, populasen. Men på Maximteatern i höst återfinns Sveriges samlade intelligentia, alltså jag, men också en kravfylld publik. Jag kommer att, i all anspråkslöshet, dekonstruera både mig själv och min omvärld. Endast teaterbyggnaden kommer stå intakt när jag är klar, säger Petra Mede.

När: 16–17 och 23–24 september

Av: Josefine Sandqvist