Ekologisk julmust

Av publicerat

En ekologisk julmust är Nygårdas nyhet för i år. Musten beskrivs som frisk och fyllig i karaktären med en viss sötma med toner av vanilj och enbär. Örtig och aromatisk i både doft och smak. Sofistikerad, enligt dem själva.

Årets Kock 2016, Jimmi Eriksson, har tagit fram en saffranskaka som passar perfekt till musten och säger:

– Jag har skapat en saftig saffranskaka med hjälp av mandel. Tillsammans med kryddigheten i de inlagda hjortronen och fräschören från apelsinen möter det julmustens lite vuxnare smaker perfekt. Saffran, mandel, apelsin, hjortron och julmust – det är juldessert för mig.

Att julmusten är ekologisk är något som betonas noga.

– Vi ser att intresset för ekologiska produkter ökar mer och mer och nu lanserar Spendrups sin första ekologiska julmust som har kvar den klassiska smaken. Vi har tagit fram den ekologiska musten i en begränsad upplaga så vill man vara säker på att kunna avnjuta en väl kyld ekologisk Nygårda-must, bör man alltså vara ute i god tid, säger Anna Lidström, marknadschef för alkoholfria drycker på Spendrups.

Vill du smaka på drycken får du skynda dig. Den kommer ut i butik vecka 38 – men bara i en begränsad upplaga.

Nygårda Ekologiska Julmust, 33 cl, ca 13 kr.

Foto: Joel Wåmeus