Förändrade resvanor på grund av Pokémon Go

Av publicerat

Unga brittiska resenärer är redo att ta med Pokémon Go på sina resor och det ser ut som att resvanorna är på väg att förändras tack vare fenomenet. Enligt Hotels.com kommer resenärer spendera fyra timmar per dygn för att leta efter Pokémon.

Det är inte de klassiska resmålen som kommer översvämmas av Pokémon-tränare, utan det ser ut som att millennials, personer födda mellan 1980-talet och 2000-talet, ändrar resvanor på grund av Pokémon GO när fler unga britter överväger nya destinationer i vetskap om att det kommer finnas många Pokémon där.

Spelet har öppnat brittiska resenärernas ögon för kultur och landmärken. Fler säger att de kommer spendera mer tid än någonsin på att utforska staden de besöker. 35 procent trodde också att de skulle lära sig mer om destinationen tack vare Pokémon Go. Istället för att sola vid poolen kommer semestern bli en mer aktiv upplevelse då resenärerna i genomsnitt förväntas gå fyra kilometer per dag i jakt efter Pokémon. Städerna millennials trodde hade flest Pokéstops var New York, London, Tokyo, Los Angeles och Sydney.

I undersökningen* erkände 15 procent att de skulle välja ett hotell med Pokéstop i närheten framför ett hotell utan, samtidigt som 23 procent sa att de skulle välja hotell på grund av att de erbjöd gratis ”lures”. 52 procent av respondenterna svarade också att det var troligare att de skulle gå till ett Pokégym än det faktiska hotellgymmet (20 procent).

Här är hotellen där flera Pokémon upptäckts

  1. Pestana Vintage Porto i Portugal
  2. London Marriott Hotel i Twickenham
  3. The Mission Inn Hotel & Spa i Kalifornien, USA
  4. Mantra 2 Hotel i Sydney
  5. Hotel Indigo London i Kensington

Frågan vi på INRIKES ställer oss nu är: vilka hotell i Sverige är bäst för Pokémon-fångande?

*Undersökningen genomfördes av Onepoll på uppdrag av Hotels.com i juli 2016, 500 vuxna britter under 30 år intervjuades.